Skip to main content

Knieklachten dwingen Schoenaker te stoppen

Ze had graag haar aflopende contract bij HSG Bensheim/Auerbach verlengd, maar knieklachten dwingen Myrthe Schoenaker (30) in de zomer te stoppen.

Advertentie

In het nieuwe seizoen keert Schoenaker niet terug binnen de lijnen. Door fysieke problemen zal de opbouwer in de zomer terugkeren naar Nederland om zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière.”

Final4
“Ik heb twee geweldige jaren gehad in Bensheim. HSG Bensheim/Auerbach is een geweldige club en ik voelde me hier erg op mijn gemak. Het hoogtepunt was natuurlijk de Final4. Mijn laatste handbaldroom kwam uit. Met een lach en traan sluit ik na dit seizoen mijn loopbaan af”, aldus Schoenaker.

In 2021 kwam de Overijsselse bij de Bundesliga-club terecht. Daarvoor speelde Schoenaker voor onder andere Dalfsen, Füchse Berlin, København Håndbold, VfL Oldenburg en HSG Blomberg-Lippe. Ook heeft ze twaalf A-interlands gespeeld.

Familie en vrienden
“Na vele jaren in het buitenland kijk ik er ook naar uit om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden in Nederland”, biecht Schoenaker gelukkig op. “HSG Bensheim/Auerbach is en blijft in mijn hart. Ik had me aan het einde van mijn carrière geen andere club kunnen wensen. Maar het is nog niet voorbij. Samen met het team zal ik er alles aan doen om de laatste wedstrijden het seizoen succesvol af te sluiten.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie