Knokkend Oranje legt Roemenië op de pijnbank

By 9 december 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland heeft uitstekende zaken gedaan op het EK. In de eerste wedstrijd in de hoofdfase was de nationale ploeg medekoploper Roemenië met 29-24 de baas.

De eerste helft werd opgeschrikt door een zware botsing tussen Nycke Groot en een Roemeense knie. De sterspeelster van de Oranjedames werd naar de kleedkamer begeleid en kwam niet meer terug. Snel werd gefluisterd over een hersenschudding.

Visser en Wester
In het vervolg werkte Nederland heel hard in de dekking. Onder leiding van Maura Visser werd Roemenië stevig, met Cristina Neagu in de opbouwrij, op de huid gezeten. Doelvrouw Tess Wester deed met een aantal stops een duit in het zakje. Jessy Kramer tekende vijf minuten voor rust voor de 9-8.

Na de pauze incasseerde de nationale ploeg in het eerste kwartier slechts drie doelpunten. Aan de overkant swingde Oranje, waar Polman Groot op de middenopbouwpositie verving. Met haar vijfde vergrootte Debbie Bont het gat met Roemenië naar acht doelpunten (21-13).

Parijs
Door de overwinning komen de Oranjedames op zes punten in groep 2. De komende dagen wordt Noorwegen en Duitsland getroffen. Het finaleweekend in Parijs lonkt voor de formatie van Helle Thomsen.