Skip to main content

Knuffels voor De Knegt: “Ik ga er nog één jaar volledig voor”

Hij had Aalsmeer al ingelicht te gaan stoppen, maar doelman René de Knegt (28) is op die beslissing teruggekomen. “Margot heeft me overgehaald.”

Advertentie

Nog voor de bekerfinale waarin De Knegt de hoofdrol pakte, hakte de Zuid-Hollander een moeilijke knoop door. “Ik had besloten na dit seizoen te stoppen. Stukje fysiek, stukje tijd. Aandacht voor andere dingen”, legt hij uit.

“Ik dacht dat het tijd was voor iets nieuws en lichtte de club in”, gaat De Knegt enkele weken terug. Toch meldden de Noord-Hollanders deze week over de contractverlenging van de goalie. Bloemen uit Aalsmeer mogen naar de vriendin van de EK-ganger van 2022: Margot.

Leuke, losse manier
“Zij gaf de doorslag. Margot heeft me overgehaald. ‘Zou je het wel doen’, zei ze. ‘Ben je er wel écht klaar mee?’. Dat bracht met toch weer aan het twijfelen”, biecht De Knegt op. “Een beetje meer kan ik er nog uithalen. Ik ga er nog één jaar helemaal voor.”

Advertentie

Bij Aalsmeer zijn ze bijzonder blij met de keuze van de keeper. “Ik ben door sommigen innig geknuffeld. Met mijn ervaring hoop ik jonge jongens binnen de club, er loopt bij Aalsmeer genoeg talent rond, te helpen. Denk aan Martijn de Jong en Olav Scholtes. Hoe moeten zij het spel met de doelman aangaan? Een leuke, losse manier van het spelletje en samenzijn met teamgenoten beleven.” 

Houten – Aalsmeer
De Knegt maakt zo nog kans op twee landstitels. Te beginnen deze lente. “We staan gedeeld tweede met Volendam en zijn dus nog kansrijk de finale te halen”, besluit hij. “Vanavond (20:30, red.) gaan we bij Houten langs. We hebben in de BENE-League twee keer van hen gewonnen, maar dat ging niet van een leien dakje. We zijn gewaarschuwd, want met nog maar vijf speelrondes is iedere wedstrijd cruciaal.”

Waar Houten en Aalsmeer vanavond elkaar treffen, spelen competitiegenoten Hurry-Up en Bevo morgen tegen elkaar. Na Koningsdag is aan het eind van het weekend LIONS – Volendam.

Lees ook: Aalsmeer legt De Jong langer vast

Foto: FotoReza 

Advertentie