Skip to main content

Konitz bezorgt VfL Eintracht Hagen Kerstcadeau

Het Kerstdiner heeft Bartek Konitz goed gedaan. De oud-international was op schot namens een winnend VfL Eintracht Hagen. Kay Smits herhaalde nog maar eens een koud kunstje. 

Advertentie

Hoogvlieger TV Emsdetten, met Jasper Adams binnen de gelederen, kwam op bezoek bij promovendus VfL Eintracht Hagen. Met acht treffers had Konitz een groot aandeel in de Kerstzege. Een achterstand bij rust (13-17) werd door toedoen van de oud-speler van onder meer Tachos vakkundig weggepoetst: 31-28.

Klimmen
Door de overwinning op Tweede Kerstdag blijft VfL Eintracht Hagen klimmen. Na een slecht debuut in de tweede Bundesliga, pas in de achtste speelronde werd de eerste zege geboekt, staat de formatie van Konitz op een keurige vijftiende plaats: drie plekjes boven de degradatiestreep.

Ook HSG Nordhorn-Lingen behaalde succes tijdens de feestdagen. In het hol van de leeuw werd nipt gewonnen van HG Saarlouis: 28-30. Landgenoten Nicky Verjans (4) en Toon Leenders werkten zich op het wedstrijdformulier. De rood-witte grensploeg is terug te vinden op een zevende plaats in de beresterke competitie.

Goud waard
Kay Smits maakt zich steeds onsterfelijker in het shirt van Wilhelmshavener HV. Waar de Limburger onlangs tegen TUSEM Essen nog een punt redde in de slotseconde, deed Smits dat op bezoek bij Eintrachts Hildesheim dunnetjes over. Een van zijn tien (!) treffers viel in de allerlaatste seconde, waardoor Wilhelmshavener HV met 22-23 won.

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie