Skip to main content

Konitz is de nieuwe troef van Sporting Pelt

By 21 augustus 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, België, BENE-league, Buitenland, Competities, Voorpagina

Vive Kielce, Wilhelmshavener HV, Wisla Plock, VfL Eintracht Hagen en de nationale ploegen van Nederland én Polen. Oud-international Bartek Konitz (36) heeft al heel veel gezien en is nu neergestreken in Neerpelt.

Advertentie

Het is België geworden. Na een financieel onzeker jaar in Noord-Duitsland heeft Konitz bij Sporting Pelt getekend. “Er was al langer contact en nu leek het, het juiste moment”, legt de linkeropbouwer uit.

Met zijn nieuwe, Belgische team is hij op trainingsweekend in Drenthe. Karten, oefenen en waterskiën. “Mijn gezin en ik zijn bij Sporting Pelt heel warm onthaald. We wonen nu nog maar veertig minuutjes rijden van ons ’thuis’ in Waalwijk.”

Eredivisiejaren in Waalwijk
In 2000 bij Tachos begon het avontuur van Konitz. Talent van het Jaar, de beste opbouwer van het seizoen en topschutter van de eredivisie. Na zes eredivisiejaren in Waalwijk maakte hij de toptransfer naar Vive Kielce. Tussendoor debuteerde Konitz voor Oranje waar hij meer dan zeventig keer voor speelde.

Advertentie

“Het is tijd voor een stapje terug”, geeft Konitz toe. “De BENE-League lijkt me een mooie competitie. Ik zie ploegen als Volendam en Hurry-Up nu bezig en dat ziet er prima uit. Ik hoop dat we met Sporting Pelt mee kunnen doen om de titel van België.”

Bjorn Timmermans
Bij de rood-witten zijn ze maar wat blij met de komst van Konitz die Ephrahim Jerry moet doen vergeten. De positiegenoot van de aanwinst gaat het over de grens in Zwitserland bij Kadetten Schaffhausen proberen. Coach van Sporting Pelt Bjorn Timmermans over zijn nieuwe troef Konitz: “Gewoon een goede speler. Samen met een andere nieuweling Wouter Pronk kunnen ze tevens in het middenblok.”

De schutter, ook niet vies van een passje naar de eerste lijn, moet in Neerpelt wennen aan zijn nieuwe leven. Niet meer twee keer per dag trainen, maar aan het werk. “We trainen in de avond en dan wordt ook de analyse ertussen gepropt. Na mijn eerste week was ik kapot.”

Ervaring
Ook landgenoot Tommie Falke is blij met de komst van Konitz. “Een heel ander type dan Ephrahim, natuurlijk”, zegt de hoekspeler. Dylan Vossen is het eens met zijn teamgenoot: “Die kan een hoog niveau halen.”

In de tweede Bundesliga was Konitz gewend aan vaker trainen, maar tussendoor ook veel meer rust. “Als ervaren kracht hoop ik van waarde te kunnen zijn. Een nieuwe en ook leuke rol. Wel denk ik dat we nog wat werk moeten verzetten om met de topploegen van de BENE-League mee te kunnen. Zeker in de breedte. Ik ben blij dat Robin Schoenaker heeft besloten weer terug te komen”, besluit Konitz.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie