Skip to main content

Konitz over ontknoping: “Hurry-Up hijgt in onze nek”

Het Sporting Pelt van Bartek Konitz (38) of Hurry-Up? Één ploeg plaatst zich zaterdagavond als laatste voor de Final4 van de BENE-League. “Er staat voor ons veel op het spel.”

Advertentie

Door de winst in de vorige speelronde op Aalsmeer (29-27) heeft Sporting Pelt alles in eigen hand. “We hadden geen rekening met een overwinning van LIONS op Visé gehouden. Het is zaak onszelf te belonen. De club snakt naar succes”, vertelt Konitz over de Belgische kanshebber.

Als Sporting Pelt zaterdagavond bij Hubo Handbal wint voegen Konitz en consorten zich bij Achilles Bocholt, LIONS en Aalsmeer. “Thuis hebben we het goed tegen hen gedaan. Maar er staat voor ons veel op het spel en voor Hubo niets meer. We moeten er klaar voor zijn. Het gaat er puur om hoe wij de wedstrijd aangaan.”

Gelijktijdig in Haacht
“Hurry-Up hijgt in onze nek”, weet Konitz. De Zwartemeerders hopen op een slippertje van Sporting Pelt. Gelijktijdig speelt Hurry-Up in Haacht tegen hekkensluiter Atomix. Het verschil tussen beide teams is één punt en Visé staat op twee punten. “Na een supergoede competitiestart hebben we een dip gehad. Jonge jongens maken bij ons veel speelminuten en dat zorgt soms voor wisselvalligheid.”

Advertentie

Met ervaring op het hoogste niveau van Polen en in Duitsland probeert Konitz plaatsing voor de Final4 in goede banen te leiden. “Al blijf ik na een operatie mijn knie voelen. Alleen als ik mijn uren in de sportschool blijf maken kan ik ermee spelen. Dat doe ik dan ook. Sinds ik anderhalf jaar geleden met mijn gezin in Neerpelt ben gaan wonen hoor ik de club al over het winnen van prijzen.”

Ontwikkeling van competitie
“Vorig jaar was het snel duidelijk welke clubs in aanmerking voor de Final4 zouden komen. Dit jaar deden er wel acht ploegen, waaronder ook Hubo Handbal, mee en is het tot de laatste speelronde spannend. Dat zegt iets over de ontwikkeling die de competitie doormaakt”, besluit Konitz wiens contract bij Sporting Pelt afloopt.

Foto: FotoReza

Advertentie