Skip to main content

Konitz sluit terugkeer bij Oranje uit

Bartek Konitz heeft een comeback bij de nationale ploeg van Nederland uitgesloten. In het Handbal Inside Magazine spreekt de oud-international zich uit over zijn ‘switch’ naar Polen en de toekomst van zijn internationale carrière.

Advertentie

Tot 2012 was de opbouwspeler actief voor Oranje. Vier jaar later verdedigde Konitz de kleuren van de nationale ploeg van Polen. Door het dubbele paspoort van de speler van VfL Eintracht Hagen, en het uitzitten van een reglementaire schorsing van drie jaar, kwam Konitz uit op het EK in Polen.

“Een super tijd. Fantastisch om mee te maken”, laat de 32-jarige goaltjesdief weten in het handbalblad. Na het eindtoernooi veranderde veel bij Polen. Routiniers maakten plaats voor jonge talenten. “Ik denk dat mijn internationale carrière er zo goed als op zit”, concludeert Konitz.

Richardsson
De Oranjemannen mikken op het EK 2020. Doordat een speler bij het verruilen van nationaliteit drie jaar reglementair geschorst is, behoort het grote doel van Nederland tot de mogelijkheden voor Konitz. “Maar ik ga niet wéér mijn dubbele paspoort gebruiken”, is hij kort. “Als Polen me nodig heeft en ze bellen me dan ga ik erover nadenken. Maar een nieuwe wissel naar Nederland is niet verstandig.”

“Ik heb in 2015 bewust gekozen voor Polen. Met Oranje speelden we veel kwalificaties, maar eindrondes hebben we niet gehaald. Toen heb ik de mogelijkheid om voor Polen uit te komen met twee handen aangepakt”, legt Konitz uit. Zo wordt nieuwbakken bondscoach Richardsson belminuten bespaard.

Verrassende transfer
In het openingsartikel van Handbal Inside Magazine spreekt Konitz zich uit over de verrassende transfer naar VfL Eintracht Hagen. “Dit was helemaal niet gepland”, liet hij optekenen. “Ik moet eerlijk zeggen: ik wist helemaal niet van het bestaan van de club, de stad en het team.”

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie