Skip to main content

Konitz stukje dichterbij Nederland

By 25 augustus 2017Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Bartek Konitz heeft vrijdagavond zijn rentree gemaakt in Duitsland. Deze zomer stapte de oud-international over van het Poolse Pogon Szczecin naar VfL Eintracht Hagen. Door de transfer is de schutter weer een stukje dichterbij de Nederlandse grens. 

Advertentie

Op bezoek bij TV Emsdetten trok Konitz aan het kortste eind (33-28). Het VfL Eintracht Hagen, dat in de lente promoveerde naar de tweede Bundesliga, van de voormalig international van Nederland heeft ambities. In het eerste jaar mikt de club op rappe handhaving in de beresterke competitie.

Doorlopend contract
In West-Duitsland maakten de gasten een pas op de plaats. “We hadden op twee punten gerekend”, laat Konitz na het verloren duel weten. Waar de 32-jarige Pool twee goals maakte, vond Jasper Adams aan de overkant liefst vijf keer het net. “Nu staan er een aantal hele sterke ploegen op het programma. We hadden hier graag gewonnen.”

“We hadden hier graag gewonnen”

Ondanks zijn doorlopende contract in Polen koos Konitz voor het avontuur in Duitsland. “Ik zat zes jaar in Polen. Daar heb je twee clubs die om de prijzen spelen. Het was ieder jaar hetzelfde”, legt de opbouwspeler uit. “De trainer van Hagen belde me. Ze zijn iets moois aan het bouwen. Ik heb lang over de keuze nagedacht.”

In het nieuwste Handbal Inside Magazine is het hele verhaal van Konitz te lezen. Zo kijkt de sympathieke oud-speler van Tachos terug op zijn overstap naar de Poolse nationale ploeg en het EK in 2016.

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie