Skip to main content

Kooij wil in fris groen-zwart speelminuten maken

Oranjeheer Lars Kooij (22) sluit in de zomer aan bij TV Emsdetten dat deze lente speelt om promotie naar de tweede Bundesliga.

Advertentie

De lange cirkelspeler gaat ASV Hamm-Westfalen verlaten. In 2021 kwam Kooij via Denemarken bij de huidige Bundesliga-club terecht.

Bij TV Emsdetten wordt Kooij teamgenoot van Robin Jansen. De linkeropbouw heeft het in Duitsland naar zijn zin en daarom bij de promotiekandidaat bijgetekend.

Rol in het middenblok
“Ik zie in Emsdetten veel mogelijkheden om te gaan spelen”, legt Noord-Hollander Kooij uit. “Ze zien een rol voor me in het middenblok. Daarnaast is het leuk om met Robin samen te spelen en staat de club er in de promotiestrijd kansrijk voor.”

Als hoogvlieger in de derde Bundesliga speelt TV Emsdetten in een poule van negen om de gang omhoog. Met nog twee speelrondes te gaan staan de groen-zwarten op een gedeelde derde plaats. Alleen de top-2, nu EHV Aue en TuS Vinnhorst, promoveert naar de tweede Bundesliga.

Sinds de promotie
“Sinds de promotie van ASV Hamm-Westfalen naar het hoogste niveau speel ik minder”, vervolgt Kooij die in eigen land de jeugdopleiding van Aalsmeer doorliep. “Daarom ben ik om me heen gaan kijken. TV Emsdetten voelt als een fijne club waar ik zicht heb op een aandeel in het spel.”

Foto: FotoReza

Advertentie