Koploper BFC overleeft achterstand, Quintus en Houten halen uit

By 7 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Koploper BFC werd afgelopen zaterdag flink getest door de reserves van Volendam, maar wist na zestig minuten de ongeslagen status toch te behouden: 24-27. Verder in de eredivisie: klinkende zeges voor achtervolgers Quintus en Houten

Bij rust stond BFC nog met 12-10 achter. Pas na 21-18 vonden de gasten uit Limburg de juiste modus. Zeven minuten voor tijd maakte Jur Eussen voor het eerst gelijk (22-22).

Cirkelspeler Jibbe Nanning, een stop van Jordi Govaarts (foto), Martijn Meijer vanaf zeven meter en nogmaals Nanning zorgden voor de definitieve ommekeer in Noord-Holland. Zo bleef de thuisploeg van Serge ter Horst na een uur knokken toch met lege handen achter.

Runner-up Houten moest tegen WHC/Hercules veel minder diep gaan. In The Dome werd het liefst 41-24 voor de formatie van Vladan Mijalkovic. Vorige week trakteerde Hellas de geel-zwarten op de eerste nederlaag van het seizoen, maar nu zit Houten weer op het juiste spoor.

Quintus maakte er bijna vijftig tegen streekgenoot EHC: 49-23. Bij rust stond het al 25-11 voor de thuisploeg. Peter Lotman van het AD telde negen doelpunten van cirkelspeler van Quintus Rick van Ravesteijn.