Koppositie helemaal alleen voor Aalsmeer

De koppositie in de BENE-League is helemaal alleen voor Aalsmeer. De Noord-Hollanders ontdeden zich gisteravond van hoogvlieger Hubo Handbal: 34-36.

Voorafgaand aan het treffen in België stonden Aalsmeer en Hubo Handbal, gecoacht door landgenoot Peter Portengen, beide op acht punten uit vier wedstrijden. In de eerste helft sloeg de formatie van Bert Bouwer een gaatje.

Door doelpunten van Destin van Dijk en Oranjeheer Samir Benghanem (foto) ging Aalsmeer bij 15-21 rusten. Na tien minuten in de tweede helft was het opnieuw Van Dijk die het net wist te vinden. Bij 21-30 leek Aalsmeer in veilige haven.

In de staart kwam Hubo Handbal nog heel dichtbij. De productie van Aalsmeer stokte. De thuisploeg maakte acht minuten voor tijd de 31-33. In het slot moest doelman René de Knegt, opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel van het Nederlands team tegen België, meermaals tot het uiterste gaan.

Zo wist Aalsmeer het duel alsnog naar zich toe te trekken. Don Hartog, opnieuw Benghanem en Vaidas Trainavicius bepaalden de eindstand. Aalsmeer is de enige ploeg in de BENE-League met tien punten.