Skip to main content

Koppositie voor het grijpen voor LIONS

Net als vorige week komt LIONS weer op dinsdagavond in actie in de BENE-League. Tegen Visé (20:15) ligt de koppositie voor het grijpen voor de Limburgers.

Advertentie

Zowel LIONS als Visé laten zich deze weken zien in EHF European Cup. Visé is door twee overwinningen op het Cypriotische Parnassos Strovolou al zeker van de derde ronde (38-21 en 24-19). Aankomend weekend verdedigt LIONS in de return in Bulgarije op HC Lokomotiv G. Oryahovits een ruime voorsprong.

Vijftien om twaalf punten
Met Visé komt vanavond voor LIONS eerst een competitiegenoot in vorm op bezoek in Sittard. Na een moeizame openingsmaand zijn de Belgen in de winning mood. De laatste zes partijen zette het Visé van Belgisch international Yves Vancosen om in een zege. Onder meer Bevo, Aalsmeer en Hubo Handbal gingen tegen de blauw-witten ten onder.

Ook bij LIONS loopt het. De fusieclub heeft drie punten meer dan de aanstaande opponent uit Wezet: vijftien om twaalf. Wanneer de formatie van Christopher Jauernik vanavond zegeviert, staat het voor even weer eerste. Bij twee punten gaat LIONS namelijk op de ranglijst over koplopers Sporting Pelt en Achilles Bocholt – allebei zestien punten – heen.

Cypriotische Parnassos Strovolou
Na de midweekse pot tegen Visé gaat bij de kampioen van de BENE-League de focus weer op de EHF European Cup. Op zaterdag staat het met HC Lokomotiv G. Oryahovitsa op de agenda.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie