Skip to main content

Kruijswijk maakt verrassende stap

Lisanne Kruijswijk (21) maakt een verrassende transfer naar HandbaL Venlo. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De beweeglijke opbouwspeelster komt over van competitiegenoot Quintus. Een jaar geleden keerde Kruijswijk na een aantal maanden bij Füchse Berlin nog terug in Kwintsheul.

Studeren in Eindhoven
Haar nieuwe studie Fysiotherapie in Eindhoven brengt de Zuid-Hollandse in Venlo. Kruijswijk: “Ik had zelf eigenlijk niet gedacht, dat ik binnen Nederland nog eens van club zou switchen. Maar ineens was daar de interesse van HandbaL Venlo en daar werd ik meteen enthousiast van.”

Na een geslaagde proeftraining stapt de oud-jeugdinternational over. “Het is een leuke en vooral hardwerkende groep meiden waarbinnen ik mij erg op mijn plek voelde”, aldus de derde aanwinst van de Limburgse landskampioen.

Noordink en Van Sleeuwen
Eerder tekenden Veerle Heebing en Minke van Katwijk bij HandbaL Venlo. Waar Annika Noordink stopt, maakt Lianne van Sleeuwen de stap naar Zweden. De uitblinker van de best-of-three gaat voor GF Kroppskultur uit Uddevalla spelen.

Voor Quintus is de overstap van Kruijswijk een nieuwe tegenvaller. Eerder besloten onder meer doelvrouw Esther de Vos, Anouk Zwinkels en Celine Michielsen te stoppen terwijl jeugdinternationals Fem Boeters (TSV Bayer 04 Leverkusen) en Amber Verbraeken (SU Neckarsulm) het in Duitsland gaan proberen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie