Skip to main content

KTSV Eupen van Vlijm is nog aan het garen: “We willen er volgend jaar beter opstaan”

Sneller dan gepland staat het Belgische KTSV Eupen in de BENE-League. Eigenlijk is de nieuwkomer nog aan het garen, vertelt landgenoot Dennis Vlijm (27).

Advertentie

Met vijf punten uit de eerste elf wedstrijden staat KTSV Eupen in het rechterrijtje van de BENE-League. “We verliezen meer dan vorig seizoen en dan is het een opgave de teamgeest hoog te houden. Na Bevo en Tachos spelen we aankomend weekend tegen hekkensluiter Atomix. Dat zijn wedstrijden waarin we punten moeten pakken en dat moet dan weer voor een boost geven”, legt Vlijm uit. 

Via Bevo en Houthalen kwam de Limburger twee jaar geleden bij KTSV Eupen terecht. “Het was het plan om vanuit de eerste nationale op den duur de stap naar de BENE-League te wagen. Het kampioenschap in de lente kwam onverwachts, net als de bijbehorende promotie”, gaat Vlijm verder. Op de laatste speeldag ging de schaal niet naar Sasja, maar KTSV Eupen. “Toen moest de president van de club aan de bak.”

Bartosz Kedziora
“Met Bartosz Kedziora – het broertje van onze linkerhoek Damian Kedziora – kwam een legende binnen het Belgische handbal naar onze club, maar verder moesten we vooral door met eigen jongens”, vertelt Vlijm. “We hebben een kleine kern. Ons doel is dan ook duidelijk en kort: in de BENE-League blijven. Dan kunnen we als team groeien en volgend seizoen veel meer laten zien.”

Advertentie

Vlijm noemt het grote pluspunt van de BENE-Leagueploeg: “De ambiance in Eupen is top. Er zijn veel fanatiekelingen rond de club. Toen de president mij wilde halen bleef hij bellen en die gedrevenheid maakte me geïnteresseerd. De sfeer in de hal bij KTSV Eupen is te vergelijken met die in De Heuf in Panningen. Samen met die van Hurry-Up zijn dat de meest sfeervolle hallen. Er is niets mooiers dan voor fanatiek publiek spelen.”

Duits én Frans
Bij de rood-witten speelt Vlijm het liefst op de midden. “Bij Bevo was ik hoekspeler, maar ik heb liever de bal in m’n handen. Om het spel te maken”, klinkt het speels. Zo is Kedziora de concurrent van de landgenoot. Een lastige situatie? “Nee. Hij is belangrijk en leidt ons spel. Ik kan ook op linkeropbouw uit de voeten. Heb alleen maar respect voor iemand als Bartosz. Hij is niet de snelste, maar ziet zoveel. Echt abnormaal. Ik leer graag van hem.”

Samen met Stef Eggen zorgt Vlijm voor de Nederlandse inbreng bij KTSV Eupen. Daar blijft het dan ook wel bij. “Verder wordt er Duits en door de coach ook Frans gesproken. Die eerste taal versta ik en heb ik op school gehad. Duits lijkt natuurlijk op Limburgs. Als er Frans wordt gesproken in de kleedkamer moet ik afhaken en hopen dat iemand me na het praatje van de coach kan bijpraten. Dat is wel eens lastig.”

Leren leven met nederlagen
“We willen er volgend jaar beter opstaan”, besluit Vlijm. “Het is zaak Atomix achter ons te houden. Verder zijn er geen verwachtingen. Na de wedstrijd tegen Atomix kunnen we onze borst tegen clubs als Sporting Pelt en Achilles Bocholt weer nat maken. We moeten dit seizoen leren leven met nederlagen. Hopelijk is dat volgend jaar anders. Die verwachting heb ik wel.”

Foto: FotoReza

Advertentie