Skip to main content

‘Kumamotokoppel’ in Spanje nog niet doorslaggevend

By 10 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Twee jaar geleden veroverde Oranje goud op het WK in Kumamoto. De tandem Lois Abbingh/Estavana Polman stond aan de basis van het succes, maar in Spanje is het duo nog zoekende.

Advertentie

Met 71 doelpunten werd Abbingh in Japan de topschutter van het wereldkampioenschap. Compagnon Polman kreeg na de WK-finale de titel MVP. De Arnhemse strooide met belangrijke passes en leek bij de laatste vier geen zenuwen te kennen.

Op het huidige WK is het duo nog niet doorslaggevend. De tandem loopt stroef. Tijdens de opening in de hoofdfase van gisteren vielen Abbingh en Polman – haar aanwezigheid is na een kruisbandblessure een knap wonder – in, maar liep Nederland met de klasbakken binnen de lijnen niet uit.

Dulfer, Nusser en Smits
Al het gehele eindtoernooi start interim-bondscoach Monique Tijsterman met andere namen. Kelly Dulfer op links, de middenopbouwpositie voor Larissa Nusser. Tegen Roemenië mocht Inger Smits het spel verdelen. Pas later liet het ‘Kumamotokoppel’ zich zien.

Advertentie

Met drie uit vier scoorde Abbingh, terug van een hamstringblessure en in de groepsfase maar mondjesmaat ingezet, gisteren een voldoende. Polman was met twee doelpunten uit vijf pogingen ongelukkig in de afronding. Juist toen laatstgenoemde op het parket kwam zette Roemenië een succesvolle inhaalrace, van 26-21 naar 29-29, in.

Toen er goud werd behaald was het Polman die bijna alle belangrijke treffers maakte. De meest waardevolle kwam van de hand van Abbingh. De winnende 29-30 in het slot tegen Spanje.

Snoepen tegen Noorwegen
Tegen Kazachstan net als de Zweden snel uitlopen en maandagavond snoepen van Noorwegen. Gaat het ‘Kumamotokoppel’ het okselfris nog stevig op de heupen krijgen? Helemaal niet mis, want een kwartfinaleplaats op het WK staat voor titelhouder Oranje de aankomende dagen op het spel.

Advertentie