Skip to main content

Kan Oranje voldoen aan onze torenhoge verwachtingen?

Vanavond neemt Oranje het in Metz op tegen gastland Frankrijk. Op papier de sterkste tegenstander die onze dames tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) tegenkomen. De laatste keer dat Nederland en Frankrijk tegenover elkaar stonden werd het 28 – 25 voor Nederland!

Het mag duidelijk zijn dat er een hoop veranderd is sinds het oranje-succes op het WK in Denemarken. Alleen al vanwege de vele media aandacht waar onze dames op konden rekenen. Van een keer per jaar een halve minuutje op Nederland 2, naar elke dag met je kop op TV.

Advertentie

Dat is natuurlijk mooi voor het handbal, maar gaan onze dames er ook beter van spelen? Dat ook Oranje nog gewoon kan verliezen zagen we vorig weekend tegen Spanje. Na een dramatische eerste helft werd het uiteindelijk 32 – 29 voor de Spanjaarden.

“Het voelt nu alsof we voor gek staan als we het niet halen”

Keepster Tess Wester reageerde vandaag tegen nu.nl op alle handbalgekte; “Ik ben toch een beetje sceptisch. Het voelt nu alsof we voor gek staan als we het niet halen. Ik heb er natuurlijk wel vertrouwen in dat het gaat lukken, maar makkelijk wordt het niet.”

Ook Nycke Groot gaf aan dat het verlies tegen Spanje een wake up call was voor de ploeg. Aan Telesport liet zij weten: “Het verlies tegen Spanje deed ons er toch weer even aan herrinneren dat als we niet hard werken en er niet met z’n allen staan, dat we dan best wel kwetsbaar zijn en ook gewoon kunnen verliezen.”

Foto: Tina Kolthof

Ad2

Advertentie