Skip to main content

Kwetsbare Steins: “Toen moest ik wel even mijn eigen momentje vinden”

By 15 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Op Viaplay heeft Luc Steins (27) vertelt over zijn eerste officiële wedstrijd op een WK en zonder zijn overleden vader.

Advertentie

“Tuurlijk was het een speciale wedstrijd voor ons als ploeg en voor mij persoonlijk na het verliezen van mijn vader”, zegt Steins tegenover verslaggever Arjan van der Giesen van Viaplay. “Toen ik het veld in Krakau op kwam zag ik mijn moeder, broer en vriendin op de tribune. Dan is er wel een besefmomentje dat er iemand mist.”

Toen het verschil gemaakt was
Tijdens kerst is de vader van de spelmaker van Oranje na een lang ziektebed overleden.”Toen moest ik wel even mijn eigen momentje vinden. Dat was lastig. Daarna heb ik weer mijn focus gepakt en ben gaan nadenken over mijn taak in het veld.”

Steins is tevreden over de eerste drie kwartier tegen Argentinië. “Toen het verschil eenmaal gemaakt was dwaalden m’n gedachtes wel weer af. Omdat ik niet veel om handen had. Dan schakel je makkelijker uit en is het moeilijker om focus te vinden”, deelt de Limburger kwetsbaar.

Om 18:00
“Al met al ben ik vooral tevreden met de overwinning”, besluit Steins. Zometeen om 18:00 komt Nederland Noord-Macedonië op het wereldkampioenschap tegen. De WK-wedstrijd is te zien op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie