Skip to main content

Kwiek raakt nog een opbouwer kwijt

Na Daphne Luchies keert ook Lynn Holtman (18) Kwiek de rug toe. De Apeldoornse sluit per direct aan bij competitiegenoot SEW.

Advertentie

Holtman speelt vanaf het nieuwe kalenderjaar voor de huidige nummer drie van de eredivisie. In de midweek is de opbouwspeelster op Papendal te vinden.

“We waren op zoek naar een extra opbouwster met internationale ervaring,” vertelt SEW-hoofdcoach Michael Vijverberg over de transfer. “Ik denk dat Lynn precies binnen ons profiel past en ook goed past binnen het spel van SEW. Een mooie aanvulling binnen onze groep en een bonus dat ze halverwege het seizoen al wilde overstappen!”

Elisa Marsman
Vorige maand raakte Kwiek Luchies al kwijt aan VOC. Haar plekje in Raalte wordt ingenomen door het pas 17-jarige jeugdexponent Elisa Marsman.

Holtman over haar stap naar de blauw-witten: “SEW heeft een goede spelvisie die past bij mijn manier van spelen. Ik denk dat dit een goede stap voor mij is om me verder te ontwikkelen, omdat SEW hoog meedraait in de eredivisie.”

SEW – Kwiek
Aanstaande zaterdag komt Holtman meteen haar oude club tegen. SEW en Kwiek openen 2023 tegen elkaar. In Nibbixwoud klinkt het eerste fluitsignaal om 19:00. Het heenduel in Overijssel eindigde in 27-32.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie