Skip to main content

Laat getransfereerde Rompen klopt op de deur

Ze vond pas in augustus een nieuwe club, maar in haar tweede competitieduel voor Horsens heeft Claudia Rompen (25) meteen haar waarde bewezen.

Advertentie

Horsens moest in eigen huis tegen Skanderborg Håndbold genoegen nemen met een punt: 24-24. Tegen haar oud-werkgever, waar landgenoot Tamara Haggerty er drie uit vier maakte, blonk Rompen uit.

47 procent
Pas halverwege de voorbereiding sloot de Limburgse aan bij de geel-zwarten. Doordat een positiecollega uit Brazilië toch besloot Denemarken te verlaten kreeg Rompen een kans bij Horsens. Die grijpt ze met beide handen aan.

Tegen Skanderborg Håndbold kwam Rompen tot liefst twintig stops (47 procent). Zo speelt de brunette zichzelf in de etalage. Rompen zit in de 27-koppige voorselectie van Oranje en omdat bondscoach Per Johansson op het EK in november geen beroep op de zwangere Tess Wester kan doen, wordt naar een tweede keeper achter Yara ten Holte gezocht.

Sola HK
Rinka Duijndam heeft zich ook weer beschikbaar voor het Nederlands team gesteld. De keepster heeft in Noorwegen een nieuwe club gevonden: Sola HK. Duijndam en consorten openden gisteren de competitie met een duidelijke overwinning op Tertnes (35-25).

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie