Skip to main content

Laatste EK-ticket voor Oranjemannen

Vier keer winnen en lang wachten op een EK-ticket. Door een overwinning op Tsjechië is Nederland als tiende en laatste land toch geplaatst voor het EK Beach Handball in 2023.

Advertentie

Op de laatste dag van het EK-kwalificatietoernooi in Praag heeft Oranje genoeg gehad aan een overwinning op het thuisland (2-0) om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Tijdens de ruime zege op Tsjechië (30-22 en 35-20) waren Silas Speckmann (28 punten) en Max Voermans (16) het meest productief.

Door het resultaat tegen het thuisland is Nederland als tiende en laatste land geplaatst voor het EK. Doordat Polen, in de ochtend nog te sterk voor de formatie van Danny Baijens, nipt van Zwitserland won, houdt Nederland twee landen onder zich. De laatste set tussen Polen en Zwitserland werd met een golden goal beslist (21-20).

In Praag rekende Nederland eerder af met Oekraïne, Frankrijk en Zwitserland. Door veel verrassende resultaten moest Oranje lang geduld hebben, maar heeft het toch de nummer elf en twaalf van het EK-kwalificatietoernooi onder zich weten te houden.

Lees ook: Derde plaats Oranje U16 op EK

Foto: Albert Smit

Advertentie