Skip to main content

Laatste twee landskampioenen openen eindstrijd zaterdagavond in Noord-Holland

Prolongeert LIONS de landstitel of neemt Aalsmeer de schaal terug? De best-of-three begint zaterdagavond in Noord-Holland.

Advertentie

Een jaar geleden rekende LIONS in twee duels af met Volendam. Als nummer twee van de HandbalNL League begint de ploeg van invalcoaches Ivo Steins en Lambert Schuurs, het duo heeft twee maanden geleden het stokje van Fred Michielsen overgenomen, uit.

Want LIONS verloor afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen van Aalsmeer, waardoor de kampioen van 2022 vlak voor de finish van de nacompetitie over de fusieclub is heengegaan. Waar beide wedstrijden in de BENE-League gelijk eindigen, werd het zaterdagavond in Sittard 23-30.

Laatste ontmoetingen:
28 oktober 2023 Aalsmeer – LIONS 28-28
25 februari 2024 LIONS – Aalsmeer 36-36
18 mei 2024 LIONS – Aalsmeer 23-30

Advertentie

De partij in De Bloemhof kan de allerlaatste thuiswedstrijd van Jimmy Castien worden. De dekkingspecialist stopt. Als er een derde duel komt, wordt ook deze op de vloer van Aalsmeer gespeeld.

Bij LIONS staat de finale helemaal in teken van afscheid. Oud-internationals Steins en Jasper Adams gaan na de BOT hun carrière beëindigen. Martijn Kleijkers, Rob Schmeits en Bram Kleijkers hebben een nieuwe club gevonden. Twee laatstgenoemden sluiten in het nieuwe seizoen aan bij het Belgische Sporting Pelt.

Aalsmeer – LIONS staat zaterdagavond onder leiding van Rick Wolbertus en William Weijmans. De scheidsrechters stappen na de finale in Noord-Holland op het vliegtuig naar Honagrije. Wolbertus en Weijmans zijn aangesteld volgend weekend in Boedapest de troostfinale van de Champions League te fluiten.

Livestream
Wedstrijd één tussen de landskampioenen van de afgelopen twee seizoenen begint om 19:00 en is te zien op YouTube en Eyecons. De volgende finale, acht dagen later, wordt door de NOS uitgezonden.

Foto: FotoReza

Advertentie