Skip to main content

Landgenoten bereiken kwartfinale van DHB Pokal

Landgenoten hebben gisteravond in Duitsland de kwartfinale van de DHB Pokal bereikt. Alleen WK-ganger Ivar Stavast trok aan het kortste eind.

Advertentie

VfL Gummersbach is ten koste van thuisploeg ASV Hamm-Westfalen door: 31-34 (14-16). Tom Jansen (foto) was bij acht doelpunten van de gasten betrokken. De rechteropbouwer scoorde vijf keer en gaf op de vloer van competitiegenoot ASV Hamm-Westfalen drie assists.

Oud-winnaar TBV Lemgo heeft de laatste acht van de DHB Pokal gehaald door HC Elbflorenz Dresden, uitkomend op een niveau lager, te kloppen: 27-32. Bij 24-23 stond de thuisploeg nog aan de goede kant van de score.

Ook SC Magdeburg succesvol
Zo is viervoudig doelpuntenmaker Stavast in de achtste finale uitgeschakeld. Namens TBV Lemgo scoorden Bobby Schagen (vijf keer) en Niels Versteijnen (drie). Tevens was laatstgenoemde vijf keer de aangever voor een doelpunt van de bezoekers.

Ook succes in het bekertoernooi voor Kay Smits en SC Magdeburg. De landskampioen scoorde er met Bergischer HC op bezoek lustig op los: 43-31 (22-16). Smits, vanaf de zomer in dienst van SG Flensburg-Handewitt, vond het net twee keer en gaf drie belangrijke passes.

Bult versus Baijens
Mark Bult en Dani Baijens spelen vanavond om een plaats in de kwartfinale. Het Noord-Duitse SG Flensburg-Handewitt ontvangt om 19:00 HSV uit Hamburg.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie