Skip to main content

Landgenoten blijven in linkerrijtje van tweede Bundesliga

Het TuS N-Lübbecke van Rutger ten Velde (foto) en HSG Nordhorn-Lingen blijven door een midweekse zege de top-3 in de Duitse tweede Bundesliga achtervolgen. Meer landgenoten staan in het linkerrijtje van de competitie.

Advertentie

TuS N-Lübbecke kende dinsdagavond in het slot de nodige moeite met promovendus TuS Vinnhorst, maar eindigde de partij aan de goede kant van de score af: 34-32 (20-16). Bij 30-28 en nog negen minuten op de klok werd het nog even bibberen voor de ploeg van drievoudig doelpuntenmaker Ten Velde.

Waar TuS N-Lübbecke op dertien punten is gekomen, heeft HSG Nordhorn-Lingen er twaalf. Nog even zonder rechterhoekspeler Sander Visser wonnen de rood-witten gisteravond bij TSV Bayer Dormagen: 25-33. Halverwege stond het 12-17 voor de bezoekers waar de Sloveense cirkelloper Dominik Kalafut er negen maakte.

Ivar Stavast
SG BBM Bietigheim en degradant ASV Hamm-Westfalen gaan met ieder zestien punten uit negen wedstrijden aan de leiding. VfL Potsdam, net als TuS N-Lübbecke dertien punten, maakt de top-3 op het tweede niveau van Duitsland compleet.

Advertentie

Ook het HC Elbflorenz Dresden van international Ivar Stavast (foto) en VfL Lübeck-Schwartau waar Niko Blaauw en Kaj Geenen onder contract staan hebben het plekje in het linkerrijtje van de tweede Bundesliga gisteravond weten te verdedigen. Door drie goals en evenveel assists van Stavast bleef HC Elbflorenz Dresden HSC 2000 Coburg voor: 28-25.

37-30
VfL Lübeck-Schwartau rekende in eigen huis af met VfL Eintracht Hagen. Na 21-13 bij rust werd de tweede helft niet spannender dan 27-23. Tijdens de 37-30 overwinning scoorden Blaauw en Geenen ieder een keertje. De blauw-zwarten sluit staan negende en sluiten daarmee het linkerrijtje af.

Foto: FotoReza

Advertentie