Landgenoten delen punten in Duitsland

TV Emsdetten en Wilhelmshavener HV hebben afgelopen weekend de punten in de tweede Bundesliga gedeeld: 35-35.

Na 19-18 bij rust leek de thuisploeg waar Peter Portengen aan het roer staat op de zege af te stevenen (35-33). Landgenoot Bartek Konitz, viervoudig doelpuntenmaker, was verantwoordelijk voor de aansluiting.

Vier keer raak
Een halve minuut voor tijd viel ook de gelijkmaker. Zo gaf TV Emsdetten, strijdend tegen degradatie uit de tweede Bundesliga, in het slot een punt uit handen. Nieuweling Robin Jansen was zaterdagavond goed voor vier treffers.

Door het resultaat blijft TV Emsdetten met twaalf punten voorlaatste in de tweede competitie van Duitsland. Wilhelmshavener HV, waar Duncan Postel twee treffers maakte, heeft vijf punten meer en staat vijftiende.

Tom Jansen
Namens TV Grosswallstadt vond Tom Jansen vijf keer het net. Er werd door de thuisploeg met 34-24 (17-15) gewonnen van SG BBM Bietigheim. Een week geleden toen de Oranjemannen tegen Polen speelde ontbrak rechteropbouwer Jansen bij zowel de trainingsgroep als wedstrijdselectie.