Skip to main content

Landgenoten loeren op Final4 van DHB Pokal

In Duitsland wordt de kwartfinale van de DHB Pokal dit weekend afgewerkt. Landgenoten loeren op de gedroomde Final4.

Advertentie

Om 19:00 komt de laatst overgebleven tweede Bundesliga-club in actie. Het TuS N-Lübbecke van linkerhoekspeler Rutger ten Velde, op het EK van vorige maand nog flink in vorm, ontvangt de nummer vier op het hoogste niveau van Duitsland. Dat is MT Melsungen.

Ook TuS N-Lübbecke staat vierde, maar dan een klasse lager. Winst van de thuisploeg van Ten Velde zou een heel grote stunt zijn, want zelden dringt een tweede Bundesliga-club door tot het finaleweekend van de Duitse beker.

HSV versus Flensburg
Aansluitend om 20:00 een kraker bij de laatste acht: HSV versus SG Flensburg-Handewitt. De gasten – met assistent Mark Bult nog een half jaar op de bank – bereikten vorig jaar de Final4, maar verloren de halve finale.

Advertentie

Bij HSV is Oranjeheer Dani Baijens (foto) bezig aan zijn laatste maanden. De opbouwer heeft bij het Franse PSG getekend. In 2020 ging Baijens in dienst van TBV Lemgo nog met de DHB Pokal aan de haal.

Anel Mahmutefendic
Morgenmiddag (16:30) speelt Füchse Berlin thuis tegen het VfL Gummserbach van assistent Anel Mahmutefendic. De assistent van de gasten gaat het voorbeeld van landgenoot Bult volgen. Waar laatstgenoemde volgend seizoen aan het roer bij HSG Nordhorn-Lingen staat, staat Mahmutefendic vanaf de zomer bij HSC 2000 Coburg op eigen benen.

SC Magdeburg en Rhein-Neckar Löwen strijden om de laatste halve finaleplaats. De bezoekers zijn de titelhouder. SC Magdeburg mag zich regerend Champions League-winnaar noemen en favoriet voor het treffen noemen. Op de ranglijst van de Bundesliga staat de thuisploeg zeven plaatsen hoger: één om acht.

Foto: FotoReza

Advertentie