Skip to main content

Landgenoten maken dienst uit in poule A van Champions League

Ook in speelronde vier van de groepsfase van de Champions League hebben Györ en SG BBM Bietigheim twee punten gepakt. Landgenoten maken in poule A de dienst uit.

Advertentie

Grootmacht Györ – dat zich voor volgend seizoen heeft versterkt met Kelly Dulfer, Bo van Wetering en Dione Housheer – kende gisteren weinig moeite met het nog puntloze Buducnost: 37-19 (23-8). Onder de Hongaarse lat kwam Rinka Duijndam (foto) tot drie stops (21 procent) voor Györ.

SG BBM Bietigheim heeft na afgelopen weekend net als Györ acht punten uit de eerste vier groepswedstrijden. Het Brest Bretagne van Merel Freriks kwam zaterdag op bezoek en werd met 34-30 geklopt. Oranjedame Inger Smits was met vijf uit zes belangrijk voor de Duitsers.

Housheer en Abbingh
Plaats drie in poule A is voor het Nederlands getinte Odense Håndbold. Mede door zes goals van Housheer rekenden de oranje-witten af met DVSC Schaeffler. Het werd 33-30 (17-14) voor de thuisploeg. Namens de bezoekers uit Hongarije vond Tamara Haggerty, opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Oranje met Portugal en Finland, één keer het net.

In de andere groep heeft Vipers Kristiansand moeten buigen voor Team Esbjerg: 37-38. Het Noorse team van Lois Abbingh, de linkeropbouwer maakte er vier, kwam nog terug van 15-20 achter bij rust.

24-24
Het FTC van Angela Malestein heeft de punten gedeeld met Rapid Bucuresti. De partij eindigde in 24-24. De rechterhoekspeler van het Nederlands team prikte met de Roemenen op visite vier keer raak. Estavana Polman ontbreekt nog altijd bij Rapid Bucuresti. De international is op de weg van een knieblessure.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie