Skip to main content

Landskampioen Dalfsen stopt met tophandbal

Landskampioen Sercodak/Dalfsen stopt met handballen op het allerhoogste niveau. Voor de Overrijselse club is het financieel en organisatorisch niet meer haalbaar om topsport te bedrijven. 

Advertentie

De club, die de afgelopen vijf jaar kampioen werd, zal aankomend seizoen in actie komen in een veel lagere, regionale, klasse. Wat er met de spelers gebeurd is nog niet bekend. Het grote nieuws valt samen met het aangekondigde vertrek van teammanager René Cloo, die een van de grondleggers was van het grote succes van Dalfsen. “Jong talent met handbalambitie maakt tegenwoordig andere keuzes en vertrekken al op jonge leeftijd naar buitenlandse competities. Hierdoor lijkt er steeds minder behoefte te zijn aan het door Stichting Tophandbal Dalfsen aangeboden concept”, aldus de stichting op de website van de kampioenskandidaat.

‘Grote’ Portengen komt vrij
Ook van trainer Peter Portengen, die als assistent van Groener zilver haalde op het WK in Denemarken, werd al verwacht dat hij aan het eind van het seizoen na vijf jaar zou vertrekken bij de damesclub. Wat het nieuws betekent voor toptalenten als Tess van Buren, Kristy Zimmerman en Ana Pavkovic is nog niet bekend.

Een terugkeer van Portengen naar het herenhandbal lijkt daarmee aanstaande. Targos Bevo Hc wordt genoemd als zijn mogelijke nieuwe club. Tevens zou HV KRAS/Volendam interesse hebben getoond in toptrainer.

Begin februari kreeg Handbal Inside een interessant kijkje in de keuken van de imposante talentenfabriek in het Oosten van het land.

Ad2

Advertentie

Join the discussion 4 Comments