Skip to main content

Landskampioen en koploper treffen elkaar vanavond in Venlo

By 23 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

In Venlo staat vanavond een kraker van jewelste op het programma. Landskampioen HandbaL Venlo ontvangt de koploper van de eredivisie: SEW.

Advertentie

Beide teams hebben de eerste zes competitiewedstrijden gewonnen. Zo staan HandbaL Venlo en SEW eerste in de eredivisie. Het doelsaldo van de gasten uit Noord-Holland is een beetje beter: +60 om +56.

Vertrek en stoppen sterkhouders
Afgelopen weekend heroverde SEW de koppositie door in een inhaalduel af te rekenen met hekkensluiter BFC. Pas na rust (12-10) namen de blauw-witten, dit seizoen onder leiding van Michael Vijverberg en Jip van Otterloo, afstand van de Limburgers: 27-19.

In Noord-Limburg hebben ze na het winnen van de kampioensschaal vooral het vertrek en stoppen van sterkhouders moeten opvangen. Zo zijn Lianne van Sleeuwen (transfer naar Zweden), Annika Noordink en ook Janiek van Sleeuwen niet meer actief in het blauw van HandbaL Venlo. Lisanne Kruijswijk is de belangrijkste nieuweling van de formatie van Robin Gielen (foto).

Livestream
HandbaL Venlo – SEW begint vanavond om 20:00 en is te zien op YouTube. Het scheidsrechterskoppel Stobbe/Klompfers leidt de topper.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie