Skip to main content

Landskampioen van Oekraïne krijgt plekje in tweede Bundesliga

HC Motor Zaporizja is als twintigste ploeg toegevoegd aan de tweede Bundesliga. De Handball-Bundesliga GmbH heeft de landskampioen van Oekraïne voor aankomend seizoen een plaats op het tweede niveau van Duitsland geboden.

Advertentie

Door de oorlog gaat HC Motor Zaporizja na de zomer niet in de eigen Superliga uitkomen, maar in de tweede Bundesliga. De organisator van de twee Duitse profcompetities, de Handball-Bundesliga GmbH, maakt de tijdelijke overgang in samenwerking met speelstad Düsseldorf mogelijk.

Champions League
HBL-directeur Frank Bohmann: “We gaan te werk onder het motto ‘handbalspelers helpen handbalspelers’ en stellen zo het voortbestaan ​​van HC Motor Zaporozhye voorlopig veilig. Tegelijkertijd zijn we in staat om de spelers en hun families, die met de uitdrukkelijke steun van hun regering naar Duitsland komen, te beschermen tegen de directe gevolgen van de onmenselijke en ongerechtvaardigde agressieoorlog van de Russische Federatie.”

HC Motor Zaporizja is de afgelopen elf seizoenen kampioen van Oekraïne geworden. Ook heeft de club al twee keer in de clubhistorie de laatste zestien van de Champions League weten te bereiken.

Resultaten schrappen
Heel het seizoen speelt HC Motor Zaporizja mee in Duitsland. Alle thuiswedstrijden worden in Düsseldorf afgewerkt. Aan het einde van het speeljaar worden alle resultaten van HC Motor Zaporizja geschrapt. Gespeelde wedstrijden tegen de Oekraïners tellen voor de andere ploegen in Duitsland niet mee om promotie en degradatie.

Foto: FotoReza

Advertentie