Skip to main content

Landstitel voor THW Kiel, Smits in top-5

THW Kiel heeft SC Magdeburg onttroond als kampioen van Duitsland. Afgelopen weekend was de laatste speelronde van de Bundesliga.

Advertentie

THW Kiel zegevierde gisteren bij Frisch Auf Göppingen (27-34) waardoor het verschil met SC Magdeburg twee punten bleef: 59 om 57 punten. Op de vloer van HGS Wetzlar won de uittredend kampioen tevergeefs met 30-35.

190 goals
Oranjeheer Kay Smits (foto) maakte er tegen HSG Wetzlar nog maar eens tien. De aanstaande nieuweling van SG Flensburg-Handewitt eindigt op 190 goals in Duitsland en staat daarmee knap vierde op de topschutterslijst. De cijfers van de Limburger in de tweede seizoenshelft zijn bijzonder te noemen, want toen Smits zijn geblesseerde positiegenoot Omar Ingi Magnusson moest vervangen scoorde hij in zeventien wedstrijden 137 keer.

De Deen van HSV Casper Ulrich Mortensen mag zich met 234 doelpunten de topscorer van de Bundesliga noemen. Ook de Noord-Duitsers sloten de competitie winnend af. Tijdens de 33-28 zege op MT Melsungen vond landgenoot Dani Baijens namens HSV acht keer het net.

Advertentie

Niko Blaauw
Ook twee punten in speelronde 34 voor TBV Lemgo. Zonder de geblesseerde Bobby Schagen, de international is aan zijn enkel geopereerd, zetten de blauw-witten nummer drie op de ranglijst Füchse Berlin knap opzij: 35-32. Niels Versteijnen prikte acht keer raak terwijl landgenoot Niko Blaauw even inviel.

De spelmaker gaat TBV Lemgo verlaten. Waar Thomas Houtepen bij de Bundesliga-club heeft verlengd, stapt Blaauw over naar VfL Lübeck-Schwartau. Ook de contracten van Schagen en Versteijnen bij TBV Lemgo lopen door.

Tien punten achterstand
Het SG Flensburg-Handewitt van tijdelijke hoofdcoach Mark Bult heeft het speeljaar afgesloten op plaats vier. Het verschil met kampioen THW Kiel is tien punten. In de zomer pakt Bult zijn assistentrol weer op, want SG Flensburg-Handewitt gaat in zee met de hoofdcoach van het Deense GOG Nicolej Krickau.

Foto: FotoReza

Advertentie