Skip to main content

“Hebben laten zien dat we gevaar Lions uit kunnen schakelen”

By 1 juni 2017Eredivisie, Voorpagina

Zeer knap sleepte Kras/Volendam twee weken geleden een derde finalewedstrijd uit het vuur. Aanstaande zaterdag valt in Sittard de beslissing om de landstitel.

Advertentie

Op de website van Volendam blikt coach Piotr Konitz, die na de eindstrijd plaats maakt voor Peter Portengen, terug op de inhaalslag van de oranjehemden. De BENE-League werd afgesloten in het rechterrijtje. “Vooral het laatste half jaar is heel mooi geweest”, begint de oefenmeester. “Het is ons gelukt om uit een vervelende positie, met veel blessures, terug te knokken. Daarnaast ben ik ontzettend trots hoe jongens als Jordy Baijens en Rutger ten Velde zich als redelijk onbekende spelers hebben ontwikkeld tot dragende krachten.”

Tactische verrassing
Zaterdagavond valt de beslissing het hol van de – Limburgse – leeuw. Konitz denkt dat de regerend landskampioen met een tactische verrassing komt. “Mark trekt natuurlijk ook zijn conclusies na de voor hun verloren partij”, analyseert de Poolse oefenmeester. “Misschien komt hij met een verrassing. Lions kent ons door en door, maar wij hen ook. Wij zijn op alles voorbereid. Tijdens de trainingen van deze week zetten wij de puntjes op de i. We hebben thuis laten zien dat we het gevaar van Lions kunnen uitschakelen. Dat gaan we zaterdag in Sittard weer proberen.”

Naast Konitz zijn ook Tom Schilder en Marco Woltersom zaterdagavond voor het laatst actief in de kleuren van de club uit het vissersdorp. Het eerste fluitsignaal in Zuid-Limburg klinkt om 19:30. De allesbeslissende eindstrijd is te zien op L1.

Foto: FotoReza

Advertentie