Skip to main content

Aantal handballers in Nederland sterk gestegen

Dit jaar hebben veel clubs nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Er is sprake van een ledengroei van maar liefst vier procent. Danny de Ruiter, hoofd verenigingsservice binnen het NHV, geeft toelichting.

Advertentie

“De ledenontwikkeling is het afgelopen seizoen erg positief geweest”, opent de Ruiter. “Met een stijging van circa tweeduizend leden komen we op een totaal van bijna 52.000 leden. Met een groei van zo’n vierprocent vallen we als bond behoorlijk op. De meeste teamsporten hebben momenteel namelijk te maken met een ledendaling. Ook vorig seizoen hadden we al een lichte stijging. Deze is nu verder doorgezet en bovendien versterkt.”

Oranje dames
Het succes van de dames heeft volgens de Ruiter ook zeker bijgedragen aan de ledengroei van het NHV. “Natuurlijk heeft de aandacht door de prestaties van de Oranjedames een positief effect. Meer kinderen hebben handbal op TV gezien of erover gehoord. Dat leidt tot meer bekendheid en interesse. Onze lokale handbalverenigingen verdienen ook alle credits, want daar vindt de echte ledenwerving plaats.”

De Ruiter: “Het NHV ondersteunt de verenigingen met kant-en-klare producten en projecten. Zo hebben we een speciale webpagina waar kinderen gratis een proeftraining op kunnen aanvragen. De aanvraag wordt doorgezet naar een lokale vereniging, die vanaf dat moment het stokje overneemt.”

Benieuwd naar het hele interview? Lees verder op de website van het NHV!

Foto: FotoReza

Advertentie