Skip to main content

Leenders schiet Duitse promotiekandidaat te hulp

Bijna drie jaar na zijn afscheid stapt oud-international Toon Leenders (38) weer binnen de lijnen. Tot het einde van het lopende seizoen schiet de cirkelspeler promotiekandidaat TV Emsdetten te hulp.

Advertentie

Leenders vervangt Jakob Schwabe. De cirkelspeler van TV Emsdetten is onlangs zwaar geblesseerd geraakt en mist de ontknoping van de derde Bundesliga.

In juni 2021 zwaaide Leenders bij HSG Nordhorn-Lingen af. De cirkelspeler, die namens Oranje op het EK van 2020 debuteerde, heeft in eigen land een rijk verleden bij het Limburgse Bevo.

Ervaring en rust
Na enkele proeftrainingen in Duitsland begon het bij Leenders weer te kriebelen: “Ik had er meteen veel plezier in. Toen ook TV Emsdetten positief was hebben we afgesproken dat ik tot het einde van het seizoen zou helpen het grote doel te bereiken: promotie naar de tweede Bundesliga.”

“Ik ben erg blij dat Toon ons wil ondersteunen in deze moeilijke fase”, aldus trainer/coach van ‘TVE’ Lennart Lingener op de website van de club. “Al tijdens de eerste trainingen werd duidelijk hoeveel ervaring en rust hij de ploeg kan geven. Zijn persoonlijkheid en sportieve capaciteiten zullen voor ons belangrijke hulp zijn in de strijd om promotie.”

Gedeeld eerste
In de derde Bundesliga Nord-West staat TV Emsdetten, waar ook landgenoten Lars Kooij en Robin Jansen onder contract staan, gedeeld eerste. Na 28 wedstrijden hebben de groen-zwarten net als HC Eintracht Hildesheim 53 punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie