Leeuwentemmers uit Panningen dwingen derde duel af

De strijd om het kampioenschap van Nederland bij de heren is nog niet beslist. Vanmiddag won Targos Bevo in een uitzinnige sporthal De Heuf van regerend landskampioen OCI-Lions: 24-19. Daarmee krijgt de best-of-three dezelfde wending als twee seizoenen geleden, toen er ook een derde duel tussen Lions en Bevo aan te pas moest komen.

Agressiever Bevo
In tegenstelling tot vorige week stonden er zaterdag twee ploegen op het veld die met beleving speelden. Beide teams schuwden fysiek spel niet, wat resulteerde in een prachtige wedstrijd vol strijd en beleving. Toch was het in De Heuf vooral de thuisploeg uit Panningen die het spel bepaalde. Een ijzersterke dekking en uitmuntende doelman Bart Ravenbergen vormde bij de Noord-Limburgers het fundament van de uiteindelijke overwinning. Vanaf minuut één stonden de leeuwentemmers uit Panningen hun mannetje.

Na één helft hadden de Lions nog maar vier keer het net weten te vinden. In tegenstelling tot de formatie van Martin Vlijm die de grote uitblinker van vorige week, doelman Luuk Hoiting, al vijftien keer hadden weten te verschalken. Hierbij was het aandeel van Dario Polman en Sonni de Jonge groot.

Comeback van Lions
Na rust blijkt dat Lions het nog niet heeft opgegeven. Na vier minuten hebben de Lions al net zoveel doelpunten gemaakt als in de gehele eerste helft (8 – 16). Monique Tijsterman heeft de matig keepende Luuk Hoiting vervangen voor de meer ervaren Thijs van Leeuwen. Bevo heeft het duidelijk moeilijker in de tweede helft, omdat Lions het tempo opschroeft. Als reactie daarop proberen de Noord-Limburgers het spel te temporiseren, maar dat lijkt ten koste te gaan van het aanvallende rendement. Het spel bij Bevo oogt statisch, maar mede doordat Lions verzaakt de kansen af te maken blijft Bevo in het zadel. Na tien minuten spelen staat het 17 – 10.

Lions is sterker in de tweede helft, maar de opgelopen achterstand uit het eerste bedrijf was te groot. Ook spelmaker Luc Steins kan het verschil niet maken en wordt gewisseld voor Dylan Vossen. Beide ploegen komen moeilijk tot scoren waardoor de voorsprong van Bevo telkens zo’n zeven doelpunten blijft.

Slotfase
Het beeld is tekenend tijdens de dweilpauze aan het einde van de tweede helft. De voorsprong voor Bevo (20 – 13), een uitzinnige Bevo Tifosi op de tribunes en direct daarnaast een uiterst stille blauwe menigte. Lions is geknakt, zeker nadat Marco Vernooy het veld moet verlaten met een rode kaart. Bevo sleept, gesteund door het uitzinnige thuispubliek, een derde duel uit het vuur: 24 – 19.