Skip to main content

Lieder zet punt achter interlandloopbaan

Tess Lieder (30) heeft haar laatste wedstrijd voor Oranje gespeeld. Het AD meldt dat de goalie na twaalf jaar een bijna 152 wedstrijden een punt achter haar interlandloopbaan zet.

Advertentie

Lieder ontbrak de afgelopen keren op de lijst van het Nederlands team. In aanloop naar de Spelen in Parijs heeft de doelvrouw van het Duitse Borussia Dortmund besloten zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg te stellen.

“Na het WK van december brandt het vuur niet meer zoals het altijd heeft gedaan”, aldus Lieder tegenover de krant. Tijdens de beslissende fase van het eindtoernooi koos bondscoach Per Johansson voor het koppel Yara ten Holte/Rinka Duijndam. “Alles afwegende heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit hoofdstuk definitief te sluiten door een punt achter mijn interlandcarrière te zetten.”

Negen jaar geleden
In 2015 maakte het grote publiek kennis met Lieder die voor ze met profvoetballer Mart Lieder trouwde Wester heette. De Oranjedames bereikten de WK-finale en samen met Estavana Polman maakte Lieder in en naast het veld veel indruk.

Ook was Lieder, die een tijdje tafeldame van De Wereld Draait Door was, onderdeel van het team dat vier jaar later wereldkampioen werd. Nederland pakte in 2019 goud op het wereldkampioenschap in Japan.

Passie en liefde
Ze besluit in het AD: “Met heel veel trots heb ik de afgelopen twaalf jaar deel uit mogen maken van het Nederlands team. Dit was altijd met heel veel passie, liefde en plezier voor de sport, het team en de fans.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie