Skip to main content

Liefde lokt BFC’er Dekker terug de eredivisie in

Twee seizoenen geleden stapte Kjeld Dekker (20) teleurgesteld uit de handbalwereld. Eenmaal aangesloten bij erekoploper BFC heeft het voormalige talent van Bevo zijn draai weer helemaal gevonden.

Advertentie

Toen Dekker in 2020 bij DFS Arnhem stopte, zette hij het spelletje helemaal uit zijn hoofd. “Ik wilde het leger in en besloot na lang twijfelen te stoppen. Ben er daarna ook niet meer mee in aanraking gekomen. Dat wilde ik ook niet. Tot ik verkering kreeg met een speelster van HandbaL Venlo.”

Weer op de tribune
BFC moet Anna Leunissen bedanken. Verliefd liet Dekker zich weer op de tribune in sporthallen in Limburg zien. “Toen ben ik bij de mannen van HandbaL Venlo gaan meetrainen. Zij spelen in de hoofdklasse en dat was toch niet helemaal wat ik zocht. Soms met, soms zonder hars spelen. In de wandelgangen hoorde BFC van mijn terugkeer en niet veel later zat ik met Eric Eussen en Jo Smeets om tafel.”

De Belgische trainer/coach van de formatie uit Beek kende Dekker nog uit zijn tijd bij Bevo. “Jo trainde toen het eerste team in Panningen en als speler van Bevo 2 deed ik wel eens mee met de training van de hoofdmacht”, legt Dekker, wiens zus Bo namens HC Rödertal in de Duitse tweede Bundesliga speelt, uit. “Jo had weinig woorden nodig me te overtuigen. Hij had me er graag bij en toen besloot ik er weer helemaal voor te gaan.”

Advertentie

Scorend vermogen terug
“Van die keuze heb ik geen moment spijt”, is Dekker duidelijk. Hij had een aantal wedstrijden nodig, maar inmiddels heeft Dekker bewezen een echte aanwinst voor BFC te zijn. “Aan het begin van het seizoen waren m’n keuzes in balbezit best goed, maar kon ik de ploeg nog niet zo helpen als nu. De laatste paar wedstrijden is ook mijn scorend vermogen terug. Dat geeft veel voldoening. Na twee seizoenen niet gespeeld te hebben, heb ik me toch maar moeten bewijzen in de top van de eredivisie.”

Niet alleen bij Dekker loopt het. “Zeker de laatste twee wedstrijden laten we solide spel zien”, zegt Dekker. Een goede timing, want aanstaande zaterdag gaan de geel-groenen op bezoek bij runner-up Houten. “We zullen aan elkaar gewaagd zijn. Ik zie er naar uit om me in zo’n wedstrijd te kunnen laten zien. Als tiener werd ik al vroeg talent genoemd en toen ik stopte knaagde dat wel eens. Bij BFC kan ik me op dit hoge niveau gaan bewijzen.”

Meetrainen bij LIONS
“Ik wil dan ook zien hoever ik in de sport komen kan”, besluit de gretige Dekker. Samen met andere jongelingen van BFC traint Dekker op maandagavond mee bij BENE-Leagueploeg LIONS. Opnieuw mag BFC de handen met de familie Leunissen dichtknijpen. “Dan rijd ik met linkeropbouwer van LIONS Robin (Leunissen, red.) mee. Net zo makkelijk. Hij is de broer van mijn vriendin Anna.”

Foto: FotoReza

Advertentie