Skip to main content

Lijstje: Vijf spannende transfers in de eredivisie

Wat zijn de vijf beste transfers in de eredivisie voor mannen? Een lijstje van de redactie.

Advertentie

5. Lars Hijstek (PSV)
Na de leegloop en degradatie van GHV blijft captain Hijstek toch actief in de eredivisie. Hij is door provinciegenoot en bovenal promovendus PSV opgepikt.

4. Lou Peters (BFC)
Ook de talentvolle tiener ontloopt de gang naar de eerste divisie. Jeugdinternational Peters ruilt V&L in voor BFC. Van de kelder van de eredivisie naar een kampioenskandidaat uit eigen provincie.

3. Christiano Olivacce (Quintus)
Na een periode bij Hellas en Aalsmeer 2 gaat Olivacce het bij Quintus proberen. Zijn komst naar de voormalige BENE-Leagueploeg is meer dan welkom, want in Kwinstheul is Quintus een aantal ervaren krachten kwijtgeraakt.

2. Bram Versteegden (Houten)
Aanwinst één uit België. Versteegden laat de BENE-League achter zich en versterkt in Utrecht de opbouwrij van Houten. Pas 23, maar Versteegden – oud-speler van onder meer LIONS – kan al leunen op speelminuten op hoog niveau.

1. Richard Meinicke (Houten)
Dé transfer van de eredivisie. Houten gaat aan de haal met Meinicke. Niet de tweede Bundesliga of BENE-League voor de goalie uit Gelderland, maar schitteren in The Dome. Kwaliteitsinjectie van jewelste voor de geel-zwarten die de titel in de eredivisie aan Tachos hebben moeten laten.

Net niet in het lijstje: Stijn Brinks (Bevo 2), Hans van Roessel (PSV), Jorim Steenstra (DFS Arnhem), Ofke Teekens (Quintus), Sander van Geel (Bevo 2) en Gjorge Bancaliski (Dynamico).

Foto: FotoReza

Advertentie