Skip to main content

Limburg maakt zich op voor LHD 2016

By 23 december 2016Voorpagina

Handballend Limburg maakt zich op voor een nieuwe editie van de Limburgse Handbaldagen. Tussen Kerst en oud en nieuw strijden acht teams voor de titel. OCI-Lions en Targos/Bevo zijn traditiegetrouw de Nederlandse deelnemers.

Advertentie

In groep A wordt Bevo vergezelt door de nationale ploeg van Zuid-Korea, het Letse Tenax Dobele en Halden Topphandball uit Noorwegen. De Panningers spelen de openingswedstrijd van het prestigieuze oefentoernooi tegen Zuid-Korea. Dinsdag 27 december om 11:00 klinkt het eerste fluitsignaal.

Polman keert terug
Door blessureleed heeft coach Harold Nusser een beroep gedaan op twee leenspelers. Zo keert Dario Polman voor even terug in het blauw/geel. De spelmaker van het Duitse HSG Krefeld is één van de twee gastspelers aan Noord-Limburgse kant. Ook Jean-Paul Stijnen, dekkingspecialist van het Belgische Callant Tongeren, is voor drie dagen een speler van Bevo.

Groep B is even tropisch. De Limburg Lions treffen met Artística de Avanca (Portugal), het Estse Polva Serviti en de nationale ploeg van Iran een bont gezelschap. De formatie van Mark Schmetz opent LHD 2016 op dinsdagmiddag (17:00) tegen Iran.

2011
Portugese topploeg ABC/Uminho ging vorig jaar met de titel aan de haal. In de finale werd Viking Handball uit Noorwegen verslagen (34-28). De laatste Limburgse eindoverwinning dateert uit 2011. Toen wisten de Lions in een zinderde eindstrijd te winnen van HC Meshkov Brest uit Wit-Rusland . Het werd 24-23 in het voordeel van de Zuiderlijke gastheren.

De finale van de Limburgse Handbaldagen 2016 is donderdagavond om 20:00. Benieuwd naar het hele programma? Check de website van de organisatie.

Foto: FotoReza

Advertentie