Skip to main content

Limburgse derby in BENE-League, Houten naar concurrent

By 7 september 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

In speelronde twee van de BENE-League ontvangt Bevo provinciegenoot LIONS. Houten gaat zaterdagavond naar een concurrent op de ranglijst.

Advertentie

Bevo en LIONS spelen om 20:15 in Panningen. Waar de landskampioen een week geleden de punten met Hubo Handbal deelde, startte de formatie van nieuwe trainer/coach Hans van Dijk met een uitzege op nieuwkomer Izegem.

Aan het begin van het seizoen kampt LIONS met personele problemen. Tegen Hubo Handbal kon Fred Michelsen geen beroep doen op spelers als Ids Eussen en Jasper Adams. Joao Jacob Ramos, die is geopereerd aan zijn kruisband, is op de helft van zijn revalidatieperiode.

In Noord-Holland treffen Aalsmeer en Hurry-Up elkaar. De thuisploeg boog afgelopen zaterdag voor Volendam (31-27) terwijl de Drenten een knap punt tegen titelhouder Achilles Bocholt pakten. Namens Aalsmeer gaat Wai Wong zijn officiële thuisdebuut als hoofdcoach maken.

Om 20:15 neemt promovendus Houten het op tegen KTSV Eupen. De geel-zwarten openden tegen Sporting Pelt en maakten in The Dome bijna een grote achterstand goed (26-28). De thuisploeg uit Eupen ging er stevig af tegen Visé en zo kan meteen gesproken worden van een concurrentiestrijd.

Programma zaterdag 9 september:
19:00 Aalsmeer – Hurry-Up
20:15 KTSV Eupen – Houten
20:15 Bevo – LIONS
20:15 Achilles Bocholt – Izegem
20:15 Hubo Handbal – Visé
20:15 Sporting Pelt – Volendam

Foto: FotoReza

Advertentie