Skip to main content

LIONS gaat óók om BENE-Leaguetitel spelen

In de week dat LIONS weer is toegelaten tot de HandbalNL League heeft de failliete fusieclub ook de Final4 van de BENE-League gehaald. In eigen huis volbrachten de Limburgers vanavond tegen KTSV Eupen hun missie: 38-30.

Advertentie

In de eerste helft konden de Belgen LIONS nog bijhouden (20-17), maar aan het begin van de tweede helft liep de formatie van Fred Michielsen verder uit. Rechterhoekspeler Kyan van Berlo tilde het verschil voor het eerst naar acht: 32-24.

Met heel veel aan het hoofd gaf LIONS vanavond thuis. In zijn laatste weken op de vloer kroonde Jasper Adams zich nog maar eens tot topschutter en in de slotronde van de reguliere competitie deed ook jongeling Jur Eussen (foto) KTSV Eupen met doelpunten pijn. De 19-jarige opbouwer zou er in het uur negen maken.

Als nummer drie van de BENE-League heeft LIONS zich voor de Final4 geplaatst. Titelhouder Achilles Bocholt was al zeker van de eerste plaats en Visé, met landgenoot Florent Bourget binnen de lijnen, legde door een ruime overwinning op Sporting Pelt (30-15) beslag op positie twee.

Foto: FotoReza

Advertentie