LIONS kantelt uitduel en is nieuwe koploper

By 30 september 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Bij 19-17 voor Visé leek LIONS vanavond de eerste nederlaag van het seizoen te lijden, maar in de slotfase stonden de Limburgers op en hebben zo de koppositie in de BENE-League van de Belgische thuisploeg overgekomen: 23-31.

Na rust (14-12) waren de eerste twee doelpunten voor Visé. De ploeg van aanwinst Florent Bourget was voorafgaand aan het treffen de enige ploeg in de BENE-League zonder puntverlies.

Jur Eussen
Met nog twintig minuten op de klok kreeg LIONS de geest. Na de gelijkmaker van Jur Eussen (19-19), sloegen Luca van Straaten, Tobias Weiler en nog eens Eussen een gaatje: 19-22. Alleen bij 21-23 had Visé nog zicht op de bezoekers uit Sittard/Geleen.

In het slotkwartier bleef LIONS scoren. Een time-out van Visé bij 21-26 richtte niets uit. Eussen en rechterhoekspeler Rob Schmeits om en om en doelman Bram Kleijkers met twee belangrijke stops zorgden in Wezet voor de vroegtijdige beslissing (22-28).