Skip to main content

LIONS klaart klus, uitzege Volendam niet genoeg

Door ook in Bulgarije ruim te winnen van HC Lokomotiv G. Oryahovitsa is LIONS door naar de derde ronde van de EHF European Cup. Ondanks een uitoverwinning is Volendam uitgeschakeld.

Advertentie

Na 39-17 in Sittard werd het vanavond in Bulgarije 19-39 voor LIONS. Bij rust was het verschil tussen beide teams al groot (8-22).

Schmeits, Eussen en De Hoogh
Namens de Limburgers maakte rechterhoekspeler Rob Schmeits er acht. Op Bulgaars grondgebied scoorde Ids Eussen zes keer en maakte ook doelman Scott de Hoogh een goede indruk.

Bij plots 21-23 was Volendam dichtbij een stunt. De BENE-Leagueploeg moest vanavond in Zwitserland een verschil van vier goed maken, want in Noord-Holland werd het een week geleden 27-31. Wacker Thun liet de touwtjes na 15-12 bij rust te ver vieren en Volendam rook bloed.

23-25
Na 23-23 volgde wel een uitoverwinning voor de formatie van Geert Hinskens, maar geen feestje. De 23-25 winstpartij is voor Volendam niet genoeg om Wacker Thun uit de EHF European Cup te wippen.

Ook Hurry-Up is klaar in Europa. Na 35-30 in Griekenland gingen de Zwartemeerders in Emmen met 17-25 (9-14) ten onder tegen AEK Athene. Alleen bij 13-15 werd het even leuk in Drenthe. Jeugdinternational Brent Riksten maakte in de eerste helft tegen de Grieken zes doelpunten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie