Skip to main content

LIONS moet buit toch meegeven aan koploper

By 23 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Achter, voor, Achter, ruim voor, weer gelijk, voor en uiteindelijk toch weer achter. LIONS heeft vanavond in de laatste wedstrijd van 2023 de punten aan koploper van de BENE-League Visé meegegeven: 22-24 (12-8).

Advertentie

In de tweede helft maakte Jasper Adams namens de Limburgers de 17-11. LIONS leek op weg naar een knappe thuiszege op de nummer één van de competitie.

Rob Schmeits
De Belgen kwamen terug tot één (18-17) en na de 20-18 van Kyan van Berlo scoorde Visé liefst zes keer op rij. In balbezit bleef LIONS in de slotfase moeite hebben met het passeren van Nicholas Plessers. Zo werd de goalie van de gasten uit Wezet na het uur naar voren geroepen als ‘MOTM’.

Twee goals in de staart van Rob Schmeits (foto) konden LIONS, vorige week in Sittard al niet opgewassen tegen Achilles Bocholt, ook niet redden. De rechterhoekspeler maakte er tegen de ploeg van landgenoot Florent Bourget negen. In tegenstelling tot een jaar geleden kan Schmeits even pauze houden, want hij is niet geselecteerd voor het aanstaande EK in januari 2024.

Vijf punten achterstand
Het gat tussen Visé en LIONS groeit naar vijf punten. De BENE-League vervolgt na het Europees kampioenschap dat voor Nederland op 11 januari in het nieuwe kalenderjaar tegen Georgië start.

Foto: FotoReza

Advertentie