LIONS neemt één goal voorsprong mee naar Wezet

LIONS is in de Final4 van de BENE-League op voorsprong gekomen tegen Visé. In Wezet verdedigen de Limburgers morgenmiddag een marge van één goal.

Het heenduel in Sittard eindigde vanavond in 26-25. De spelers van LIONS reageerden ingetogen op de zege op de nummer twee van de reguliere competitie, omdat de ploeg van Fred Michielsen aan het begin van de laatste minuut drie doelpunten voor stond (26-23).

Bij 20-21 stond Visé nog voor. De Belgen werkten zich na 12-12 halverwege en 14-12 voor LIONS in tien minuten tijd aan de goede kant van de score.

Kleijkers en Eussen
Van afstand moest doelman Bram Kleijkers meermaals een Belgische treffer toestaan. Voor rust kwam de goalie van LIONS, op één strafworp na maakte Kleijkers het uur vol, nog tot meer dan tien reddingen.

In de slotfase had de thuisploeg het beste van het spel. Waar Jasper Adams in de eerste helft vijf van zijn zes doelpunten maakte, scoorde collega in de opbouw van LIONS Jur Eussen (foto) na de pauze de meeste van zijn uiteindelijk zes goals.

Om 17:00
De return tussen Visé, waar Florent landgenoot Bourget in de tweede helft alleen nog maar voor penalty’s binnen de lijnen kwam, en LIONS is morgen om 17:00. Als de mannen van Michielsen erin slagen de kleine voorsprong te behouden mag het zich op 6 of 7 april in de BENE-Leaguefinale laten zien.