Skip to main content

LIONS neemt in de zomer afscheid van Michielsen

Nederlands kampioen LIONS neemt in de zomer na één seizoen afscheid van trainer/coach Fred Michielsen (58). “Er moet dan meer een dirigent voor de groep staan.”

Advertentie

De titelhouder uit Limburg wil een ander type trainer aanstellen. Bestuurslid Jeroen Hofman: “Fred is een trainer die qua invulling van de wedstrijd veel aan zijn spelers overlaat. Dat is prima te doen met een ploeg die de nodige ervaren spelers in de gelederen heeft, maar volgend seizoen zullen we de groep anders moeten aansturen.”

Sterk verjongd team
Hij vervolgt namens LIONS: “We verwachten dat er een aantal ervaren spelers in juni 2024 stopt en misschien raken we nog wel één of twee spelers kwijt die in het buitenland kunnen gaan spelen. In het seizoen 2024/2025 zullen we dan ook met een sterk verjongd en relatief onervaren team gaan spelen. Dan is er meer behoefte aan een trainer die de jongens aan de hand neemt en de lijnen moet gaan uitzetten.”

Linkeropbouwer Jasper Adams gaat na de HandbalNL League stoppen. Een speler als Ids Eussen loert op de volgende stap in zijn carrière.

Debuut in september
Vlak voor de start van het huidige seizoen kwam LIONS, na het vertrek van Christopher Jauernik naar Oostenrijk, laat uit bij Michielsen. Hij was daarvoor werkzaam bij de damesploeg van Quintus en debuteerde in september 2023 namens LIONS in de BENE-League.

Onder Michielsen won de fusieclub ten koste van Volendam de Supercup. Ook mag LIONS zich de beste Nederlandse club in de BENE-League noemen.

Lijst met kandidaten
Hofman besluit: “Er moet dan meer een dirigent voor de groep staan. Er is een lijst met genodigde kandidaten waar we mee in gesprek gaan.”

Foto: FotoReza

Advertentie