Skip to main content

LIONS PROLONGEERT TITEL IN EIGEN HUIS

OCI-Lions heeft met succes de Nederlandse titel verdedigd. In het allesbeslissende derde finaleduel werd Targos Bevo HC in eigen hal verslagen: 28-26.  

Advertentie

Na een 15-13 ruststand maakten de Zuid-Limburgers het feest in het tweede bedrijf compleet. Het beladen duel stond vooraf in teken van een supportersrel. Het Limburgse handbalfeest kende geen onregelmatigheden.

In de slotfase kwamen de gasten terug van een 21-17 achterstand. Met de steun van het uitzinnige publiek tekende Robin Jansen voor de aansluitingstreffer (23-22). Kay Smits zorgde met twee treffers voor een piepklein gaatje. De rechtervoet van Thijs van Leeuwen besliste een minuut voor tijd de finale.

De dubbel
De winst van de formatie van Tijsterman betekent titelprolongatie én de dubbel. Begin mei was de handbalbeker al prooi voor de sterke fusieploeg. Vlijm’s Bevo kon in Geleen geen vervolg geven aan de stunt van vorige week. De leeuwentemmer uit Amsterdam komt met lege handen aan bij zijn nieuwe club in Zwartemeer. De wedstrijd was live te volgen op NPO1.

Later veel meer…

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 6 Comments