Skip to main content

LIONS put Hurry-Up uit, discussie na rode kaart Suelmann

Pas in het slotkwartier ontdeed LIONS zich in de HandbalNL League in Zwartemeer van Hurry-Up: 29-34. In de eerste helft was de thuisploeg verrassend in het voordeel. Tot Ronald Suelmann rood kreeg.

Advertentie

De opening was voor Hurry-Up. Ulisses Ribeiro sloeg op aangeven van landgenoot Tiago Azenha, die even daarvoor een vlieger afrondde, een vermakelijk gaatje (12-8).

In Zwartemeer maakte Jeroen de Beule (foto) zijn eerste goal voor LIONS. Na de 13-11 van de Belg verloor Hurry-Up de bal en ging Lino Janssen in de break-out. Op zes meter werd hij gestuit door aanvoerder van Hurry-Up Suelmann, al goed voor drie doelpunten, die na overleg tussen de arbiters met rood van het veld moest.

Een contactsport
Na de botsing bleef Janssen enige tijd liggen. Ondertussen zocht Suelmann na een korte discussie de kleedkamer op. “Hij komt naar binnen en loopt tegen mij aan. Op het laatste moment houd ik nog in ook. Twee minuten was zwaar genoeg geweest”, vertelt de captain tegenover RTV Drenthe. “Ik kan er ook voor kiezen helemaal niet te verdedigen, maar in mijn ogen is handbal nog altijd een contactsport.”

Advertentie

Op karakter speelde Hurry-Up de eerste helft, na reddingen van invaller onder de lat Boris Tot, op karakter uit. Na de pauze voerde Joao Jacob Ramos namens LIONS het tempo op waarna Hurry-Up langzaam brak.

Martijn Kleijkers
Na 23-23 liepen de gasten uit Zuid-Limburg uit. Met vijf doelpunten was jongeling op de lijn Martijn Kleijkers belangrijk. Het slotakkoord van het treffen was voor rechterhoekspeler van Hurry-Up Harm Meijer, vijf uit vijf, die namens de formatie van Joop Fiege een voldoende scoorde.

Door het resultaat komt LIONS in de HandbalNL League op gelijke hoogte met landskampioen Aalsmeer. Hurry-Up blijft laatste en speelt ook volgende week zondag thuis. Om 14:30 komt Bevo op bezoek.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie