Skip to main content

LIONS treft kampioen van Bulgarije in Europa

By 6 september 2022Buitenland, Voorpagina

De loting voor de tweede ronde van de EHF European Cup heeft vanochtend plaatsgevonden en LIONS is gekoppeld aan de kampioen van Bulgarije.

Advertentie

HC Lokomotiv G. Oryahovitsa is de eerste opponent van de BENE-Leaguekampioen in het Europese bekertoernooi. Ook competitiegenoten Volendam en Hurry-Up zijn actief in de EHF European Cup.

Volendam moet voor een plaats in de derde ronde langs een team uit Zwitserland. Wacker Thun is een pittige opponent voor de formatie van Geert Hinskens en Gerrie Eijlers.

Oud-winnaar AEK Athene
Hurry-Up moet de eerste ronde van de EHF European Cup nog overleven, maar weet al dat daarna een trip naar Griekenland in het verschiet ligt. Als de Zwartemeerders zich aankomend weekend en de week daarop weten te ontdoen van het Luxemburgse HC Berchem wacht AEK Athene.

De nummer twee van Griekenland wist in 2021 de EHF European Cup te winnen en kwam vorig seizoen uit in de EHF European League. In een groep met onder andere Sporting CP, USAM uit Frankrijk en het Zwitserse Kadetten Schaffhausen werd AEK Athene uitgeschakeld.

Eind oktober
Waar de eerste ronde al in september wordt afgewerkt, staat speelronde twee van de EHF European Cup pas eind oktober (29/30 oktober) en begin november (5/6 november) op de rol.

Foto: FotoReza

Advertentie