LIONS vecht zich voorbij Volendam

LIONS heeft in de eerste finale het thuisvoordeel uitgebuit door bekerwinnaar Volendam te kloppen: 28-25.

Bij rust stonden de brutale bezoekers uit Noord-Holland nog voor: 11-13. Ivo Steins (foto) maakte in de tweede helft voor het eerst weer gelijk (17-17).

Na de 26-24 van Rob Schmeits scoorde Tim Roefs namens Volendam de aansluitingstreffer. Daarna hield Evan de Lange even zijn doel schoon, maar de jonge goalie moest drie minuten voor tijd toch de 27-25 van Steins slikken.

In een kolkende hal in Sittard zette Volendam nog één keer aan. Vijftig tellen voor het eind stopte invaller Bram Kleijkers, voorganger Jens Dijkstra gaf in veel minuten daarvoor het goede voorbeeld, een strafworp van Volendam-hoek José Pocas waarna oud-international Jasper Adams de eindstand bepaalde.

Over een week is in Volendam de return van de best-of-three. De afgelopen vier seizoenen ging de landstitel naar Aalsmeer.