Lions met galavoorstelling tegen machteloos Volendam

De OCI-Lions hebben vanavond in de strijd om de landstitel een duidelijk signaal afgegeven aan de concurrentie. De ploeg van Monique Tijsterman, die sterspeler Luc Steins de gehele wedstrijd aan de kant hield, walste in eigen huis over Volendam heen: 38-26

Eerste helft
Via drie keer Ramos, Vernooy en Steins liepen de Lions al snel uit naar een 5-1 voorsprong na 10 minuten. Volendam had het zwaar tegen de fel verdedigende Lions en na 12 minuten nam Mark Schmetz zijn eerste time-out. Dit had echter weinig effect. De Lions verdedigden goed en konden in de tegenaanval makkelijke doelpunten maken. Via onder meer drie goals van Ivo Steins en drie van João Ramos stond het na 18 minuten 13-5 voor de Lions. Toen Smit er vervolgens ook nog 14-5 van maakte nam Volendam-trainer Schmetz ook maar meteen zijn tweede time-out. De ploeg speelde apathisch en had weinig antwoord tegen de offensieve Lions-dekking. Voorin had vooral João Ramos het naar zijn zin. Met zijn negende van de avond zette hij zijn ploeg nog voor rust op een elf(!) doelpunten voorsprong: 18-7. Jaap Beemsterboer bracht de ruststand uiteindelijk op 18-8.

Tweede helft
In de tweede helft gingen de Lions door waar ze gebleven waren. Vanuit een offensieve verdediging in een hoog tempo naar voren, om daar snelle doelpunten te maken. Via Ramos, Vernooy, Smit en een gestopte penalty van Hoiting liep de ploeg uit naar een 24-12 voorsprong. Ook de in de ploeg gekomen international Joris Baart deed met drie goals een duid in het zakje en na 44 minuten stond het 27-14 voor de thuisploeg.

Via twee doelpunten van de ingevallen Leon Geus, twee van Jaap Beemsterboer en een afstandsschot van Dani Baijens probeerde Volendam de schade nog enigszins te beperken: na 52 minuten spelen stond het 31-22. In de slotfase werd het verschil echter weer groter. Via twee doelpunten van Adams en twee van Kooijman was de stand na 58 minuten 36-23. De eindstand was uiteindelijk 38-26 voor de Limburgers, die met deze overtuigende zege een duidelijk signaal afgeven aan de concurrentie in de strijd om de landstitel.